6 tips voor de mooiste light tube paintings

6 tips voor de mooiste light tube paintings

Het maken van light paintings met een light tube is een geweldige manier van fotografen maar het biedt ook echt heel wat uitdagingen. 

Je moet echt even in de flow komen en dan ligt de wereld aan je voeten. Om je snel op weg te helpen heb ik 6 tips voor je, zodat jij aan de slag kan. En kan genieten van deze magische manier van fotografie.

1. Schiet wijder
Als jij buiten in de natuur een painting gaat maken dan wil je een mooie ruimtelijk gevoel krijgen. Je kunt dan beter voor een korte lens, zoals een groothoek kiezen, dan voor een portretlens. Ik schiet graag mijn light paintings buiten rond de 20 mm. Dit zorgt ervoor dat je veel van je achtergrond erbij krijgt en je echt een gevoel van de omgeving in de painting legt. Zie hier voorbeelden op het strand.

2. Beweeg traag
We voelen ons vaak een beetje opgejaagd tijdens het maken van de painting. Maar dat kan juist in ons nadeel werken. Beweeg traag met de tube omdat het licht even tijd nodig heeft om 'in te branden' in je sensor. En maak je bewegingen zo vloeiend mogelijk.

3. Houd je ogen op de tube
We moeten overal op letten tijdens het maken van een lightube painting. En dan zien we soms dingen over het hoofd. De LightTubePro heeft een folie kant en een transparante kant. Blijf goed naar de tube kijken want als de folie kant naar de camera draait dan krijgt je camera vrijwel geen licht. Dus houd de transparante kant van de tube bij elke draai goed naar de camera.

4. Gebruik je pols
De meeste tubes en met name ook de holografische tubes, geven veel kleur af als je kleine rotaties maakt met de tubes. Gebruik daarom je pols om kleine draaiingen te maken, maar zorg ervoor dat je wel steeds de transparante kant van de tube naar de camera laat kijken. Zie hier voorbeelden van de rainbow silver tube.

5. Gebruik strobe mode
De goede zaklantaarn (zoals de Folomov 18650S en de nieuwe Folomov Hero) hebben een strobe mode waardoor je prachtige patronen krijgt in je painting, zoals hier bij de Harley Quin foto. Of hier bij de laatste foto (pijltje gebruiken) bij de bruid met daar het patroon dat match bij de waaier.

6. Varieer met de sterkte van je zaklantaarn
Je bent altijd opzoek naar balans en mooie patronen. Om de achtergrond lichter te krijgen kan je je diafragma verder open zetten. Je vangt zo veel meer licht op je sensor. Maar dit betekent ook dat je painting misschien te fel wordt. Varieer daarom de sterkt van je lamp. Zo heeft zowel de Folomov 18650S als de nieuwe Folomov Hero een grote hoeveelheid sterktes. En de zaklantaarn onthoudt deze als je hem uitzet, zodat jij altijd goed zit bij je volgende  painting. 

Zo kan jij zorgen voor een feller effect of juist een veel meer vlammend effect, zoals je hier kunt zien bij de Dutch Orange.

Heel veel plezier met het maken van jouw paintings.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen