Dansen in het licht

Dansen in het licht

Fotografie is het vangen van licht. Zonder licht geen foto. Maar wist jij dat je met licht zelfs beweging kunt simuleren. Dat een stilstaand beeld ineens heel dynamisch kan worden.

We zien om ons heen steeds meer mensen light tube paintings maken. Een geweldig creatieve manier van fotografie waarbij je met ee spel van licht geweldige foto's maakt.

Op de foto danst Naomi in het licht en het lijnenspel van de tubes zorgt voor beweging, terwijl Naomi in werkelijkheid 15 seconden stil staat.

De gebruikte LightTube hier is de LightTubePro Pretty Pink met een witte dop. 

Belangrijk is dat je de foto maakt als het flink donker is, of in dit geval in binnen in de Experience Studio met het licht uit. Want met een sluitertijd van 15 seconden kan je niet buiten overdag een lighttube painting maken. De foto wordt dan volledig overbelicht, waarschijnlijk zelfs helemaal wit.

Soms krijg ik de vraag: kan ik dan een ND flitser gebruiken overdag om toch in het licht een lightpainting te maken? Het antwoord is helaas nee.

Het ND filter haalt namelijk niet alleen het licht uit de licht maar ook het lichtt van de LightTubePro zal worden weggefilterd en dus blijft er nauwelijks licht over en is het effect ook weg. 

Dus wil jij je model laten dansen in het licht, zoek eerst het donker op en leef je dan creatief helemaal uit.

Terug naar blog

2 reacties

Met Lighttube Pro kan je oneindig veel creaties maken. Met extra’s zoals de blokkers, doppen en andere kleur op de top, kun je het nog verder uitbreiden.

Eric

Het is zo gaaf om met de LightTube’s te werken. Het verbaast je telkens hoe je met beweging met licht zo mooi op de foto te zetten. Elke figuur met licht is anders en vaak met een wooow effect

Letitia

Reactie plaatsen