Het grote wonder - zwangerschapsfotografie

Het grote wonder - zwangerschapsfotografie

Er is geen groter wonder dan het ontstaan van nieuw leven in de buik van een vrouw. Er ontstaat een sterke band tussen moeder en kind. De 9 maanden gaan snel maar worden nooit meer vergeten. 

De meest dankbare taak voor ons als fotograaf is om deze band, deze mooie tijd, vast te leggen. Om het nog verborgen leven van het kindje zichtbaar te maken. 

De nadruk ligt bij zwangerschapsfotografie altijd op de vorm van de de buik. Met kleding benadrukken we de buik maar net zo van belang is het licht. Want licht maakt of breekt je foto.

Hebben we het met portretten of short en long light, over split light of Rembrandt licht, deze patronen spelen bij een buik ook een essentiele rol. En de werking van het licht is vrijwel identiek.

Gebruik je fantasie en zie de navel van de dame als neus. Bij portretten laat ik aan mijn cursisten altijd long en short light zien en vraag dan welk licht het mooist is. En 98% van de cursisten kiest voor short light als mooiste op een gezicht.

Bij de zwangere dame laat ik het licht daarom vaak van schuin achter op de buik vallen. Short light op de buik dus, als je dat zo zou kunnen noemen. En nu kan je met de flitser spelen (meer naar voorkant van model of meer naar achterkant van model) om met de verhouding licht/schaduw te gaan spelen. 

Zo krijg jij dus 100% controle over het lichtpatroon op het model. Maak zo een aantal foto's en verschuif hierbij het licht steeds 30 cm om het model heen (dus niet verder weg met je licht of dichterbij maar echt er omheen draaien) en vergelijk dan de foto's. Betrek je model hierbij en vraag wat zij ervan vindt en welke uitstraling zij het mooist vindt.

Buiten in de zon kan je natuurlijk hetzelfde doen, met dit verschil dat je je model ten opzichte van de zon laat draaien. Ook dan krijg je vergelijkbare lichtpatronen. 

Neem het licht niet zomaar voor lief maar neem de controle voor foto's die echt weergeven wat jij wil vertellen.

Wil jij hier alles over leren in de praktijk? Dan is deze cursus zwangerschapsfotografie echt is voor jou:
https://shop.marcellogeerts.com/products/pro-studio-zwangerschapsfotografie

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen