Het Perfecte Plaatje - Paniek en stress

Het Perfecte Plaatje - Paniek en stress

Na een ontzettend leuk gesprek met Lotte van ITV komt de vraag of ik een de tips op papier kan zetten en wat mooie actuele foto's kan sturen van de shoot.

Dit was meteen een paniek momentje, want ik geeft ontzettend veel workshops. Maar tijdens de workshops maak ik zelf nooit foto's omdat ik uiteraard 100%van de tijd bezig ben met jullie coachen en zorgen dat jullie met knalfoto's thuis komen. 

Na wat zoeken vond ik 3 poederfoto's van jaren geleden. Is dit nu wat ik wil laten zien? 

De ochtend na het telefoontje ben ik aan de slag gegaan om modellen te regelen. Bellen, appen en..... raak.

Als eerste had ik Petra Brummelkamp als model binnen. Ze doet dit mega gaaf altijd en is mijn steun en toeverlaat bij Het Perfecte Bedrijfsplaatje en regelmatig als model. Ik moet meteen denken aan een geweldig foto van haar in bruidsjurk tijdens een Light Tube Workshop in Amsterdam.

light painting workshop voor creatieve fotografen in urban omgeving

Hoe gaaf zou een foto zijn in deze trouwjurk met XPlode kleurpoeder?

Soms moet je een beetje mazzel hebben, Petra sprong meteen in de auto voor een shoot diezelfde middag.

Een aantal Golden Hour Members was er voor de inloop en ik had een belangrijke mededeling: "Jullie zijn vandaag geen fotograaf, maar we wisselen van rol, dit keer zijn jullie de coaches en ik de fotograaf".

Toen kwam er een appje binnen. Twee geweldig danseressen, Gioya Gopie en Danique Kuiper waren beschikbaar de zaterdag, eind van de middag. Helemaal top, want ik had die zaterdag een workshop in de studio dus het was echt even stress.

Maar eerst aan de slag met Petra. We gaan met elkaar als team aan de slag. En ondanks dat ik weet dat ik goede foto's kan maken en ook goed onder druk kan werken, voel ik toch wat spanning. Het moet echt gebeuren.

Tijdsdruk is natuurlijk ook de rode draad bij Het Perfecte Plaatje en ik weet wat spanning met je kan doen. Veel mensen blokkeren, creativiteit gaat op slot en mooie foto's worden dan vaak echt een onmogelijke opgave. 

Ik weet mijn mindset meteen om te draaien: "Je gaat dit gewoon doen, pak je rust, blijf kijken en nadenken en geniet van het proces" neem ik mijzelf voor. De knop gaat om, Hammertime.

We proberen diverse poses, diverse kleuren en diverse methodes van gooien van de poeder. En als snel hebben we het te pakken. Ik schiet diverse foto's en zie meteen dat ik de foto heb die ik wil:

Kleurpoeder fotografie met bruid voor Het Perfecte Plaatje televisie uitzending

High fives volgen, deze plaat staat. Een goede basis om zaterdag eind van de middag verder te gaan knallen.

De workshop op zaterdag gaat lekker en ik ben blij dat jullie me altijd zoveel energie geven tijdens de workshop. Want uitgeput aan een belangrijk shoot beginnen is natuurlijk niet echt ideaal.

Gioya en Danique komen enthousiast binnen en we beginnen met doornemen van diverse sprongen en bewegingen. Aan de hand van voorbeelden spreek we door wat wel en niet mogelijk is.

Sporters en dansers weten heel erg goed wat ze met hun lichaam kunnen en letten heel erg op details zoals stand van de voeten en de handen. Daarnaast kunnen ze hele explosieve bewegingen maken, ideaal natuurlijk voor een XPlode kleurpoedershoot.

Meteen gaan we aan de gang en zoeken passen kleuren uit. De meiden hebben diverse setjes kleding mee. Als snel vliegt de poeder door de hele studio en de energie en vrolijkheid straalt van de meiden af. 

Wat heerlijk om met ze te werken. Ze coachen en corrigeren elkaar ook met de poses en bewegingen en zien veel meer dan ik. Voetje verkeerd, handje raar, niet genoeg gestrekt....

Keer op keer kijken we tevreden op de camera... beng... weer een goed ertussen.

Danseres Gioya Gopie tijdens kleurpoedershoot voor Perfecte Plaatje

Ik zoek ook echt naar het juiste licht, richting is hierin zo belangrijk om de foto echt te laten spetteren. Saai licht kan bij deze shoots echt niet.

Model en danseres Danique Kuiper tijdens kleurpoedershoot voor Het Perfecte Plaatje

En timing is natuurlijk essentieel. Het samenspel met het model, de communicatie, als dit goed loopt dan scheelt dit meer dan de helft.

Na de shoot weer high fives en big smile. De meiden zien er niet uit:

Gioya Gopie, Danique Kuipers en Marcello Geerts na Xplode kleurpoeder shoot in de studio

Maar het resultaat is top en ik ben heel erg blij. Hopelijk zijn de foto's ook genoeg om Wiliam Rutte, Cynthia Boll en de productie van Het Perfecte Plaatje te overtuigen.

 

Terug naar blog

6 reacties

Mooie foto’s. Marcello. Ook ik heb fijn met jou gewerkt. En gelukkig veel geleerd. Je bent een topper.

Dennis Wesdorp

Mooi werk Marcello! Nu wil ik ook weer een poedershoot doen… de vorige poedershoot bij jou was ook zo tof.

Arjen

Mooie foto’s en soms is het wel eens goed om stress te ervaren. Leuk om weer even te kijken naar het perfecte plaatje en voor jou een prachtige ervaring.
Marion

Marion Verwindt

Mooie foto’s, Marcello! En superleuk dat je mee mag doen aan Het Perfecte Plaatje!

Elsbeth

Harstikke leuk marcelo gave fotod

Nico ter Horst

Reactie plaatsen