Je onzekerheid te lijf in een veilige omgeving

Je onzekerheid te lijf in een veilige omgeving

Veiligheid is niet meer zo gewoon in deze rare wereld. Veel van ons ervaren dat ook, zelfs online als je onschuldig een foto deelt en vraagt om tips. 

We worden dan om onze oren geslagen over onze 'slechte foto' waar 'alles mis mee is'. Maar deze zogenaamde experts geven geen enkele tip waar jij iets aan hebt. 

Het is de cancel-cultuur. Door onze foto worden we keihard gecanceld. De deur uit gegooid. Bye bye, en kom nooit meer terug...

Je zelfvertrouwen krijgt hier een enorme knauw door, hoe harteloos kunnen mensen zijn vanachter hun computer. Willen ze zich soms beter voelen dan jou door je onderuit te halen?

Vanaf dag 1 heb ik gezegd: hier doe ik niet aan mee! Ik wil een veilige omgeving voor iedereen. Waar opbouwende tips welkom zijn en waar iedereen elke foto durft te plaatsen. En waar je trots mag zijn op je foto. 

In een veilige omgeving kan je pas echt leren. En daarom heb ik de KickStart Facebook groep opgericht. 

Ruim 1.800 mensen zoals jij en ik die genieten van fotografie en die elkaar bemoedigen en zo je motivatie voor onze mooie hobby weer een zetje geven. 

Gisteren is mijn organisatie gekeurd en heb ik het de status 'Erkend leerbedrijf' gekregen en dat heeft ook mij weer extra motivatie gegeven om er voor jou te zijn. 

Een belangrijk aspect is een veilige leeromgeving en de erkenning hiervoor is voor mij er belangrijk. Maar ook voor jou is dit belangrijk.

En om jou een extra motivatie te geven hier wat heerlijk voorjaarstips:

1. Schiet met een groothoeklens of je lens op 18 mm vlak bij de grond schuin omhoog zodat je lekker veel lucht in je foto krijgt

2. Schiet eens een mooie boom met tegenlicht zodat de zon door de takken achter de boom zichtbaar is en zie hoe de boom een geweldig silhouet wordt

3. Ga naar het strand en geniet van een mooie zonsondergang.. en oh ja, maak er tussendoor ook een paar prachtige foto's van. En het liefst als er wat wolken zijn want dat geeft een mooiere zonsondergang dan een strak heldere lucht.

En wil jij ook bij onze unieke Facebook groep komen? Druk dan hier en vraag om lid te worden. Dan laat ik je met alle liefde binnen.

(Je moet lidmaatschap aanvragen zodat niet alle negatievelingen de groep binnen wandelen en de boel verzieken)

Terug naar blog

3 reacties

Zo herkenbaar. Door die groepen het afkraken van foto’s ben ik erg onzeker geworden en was mijn zelfvertrouwen laag. Maar 2 jaar geleden ben ik bij jouw cursussen gaan volgen en jouw enthousiasme maakt mij weer sterkter. Je geeft kansen waar in ik verder kan doorgroeien. Je bent altijd bereikbaar. De kickstartgroep en de golden hour groep is zo fijn iedereen laat zich in zijn waarde. En hierdoor voel je vrij in om foto’s te plaatsen. Je word hier niet afgekraakt maar krijg je juist tips en dat is zo waardevol. Je bent een fijne coach een man met een hart van goud. En ik blijf mijzelf door ontwikkelen. En we gaan er voor

Letitia de kruif

Hallo Marcello, Van harte met je certificaat van erkend leerbedrijf. Maar ook…. jammer dat ik als eventuele deelnemer op Facebook moet zitten. Ik heb het twee maal geprobeerd en er steeds weer afgegaan omdat ik het helemaal niks vind.
Heb je ook een ander platvorm om toch van je rijke adviezen te kunnen profiteren?

Ik hoop op een oplossing . Ik ben vast niet de enige van die 1.8000 fotograven facebook eigenlijk niet zit zitten.

Hartelijke groet,

Cees Blok

Cees Blok

Van harte gefeliciteerd met jouw status als erkend leerbedrijf!

Klopt, ik zie ook vaak dat mensen enthousiast foto’s plaatsen bij bepaalde fotogroepen en dan direct onderuit worden geschoffeld. Heel jammer, want volgens mij is niemand als volleerd fotograaf geboren en moet leren leuk zijn. Dat wordt het niet door negatieve kritiek. Tips zijn natuurlijk wel fijn.☺️

Els

Reactie plaatsen