Waarom een thuisstudio zo geweldig waardevol is...

Waarom een thuisstudio zo geweldig waardevol is...

Waarom zou je een fotografie studio thuis willen? Wat is daar nu leuk aan?

Toen ik begon met fotografen, heel lang geleden alweer, wilde ik graag foto's maken die anders zijn, niet de standaard foto's die iedereen maakt, maar mijn eigen stijl en manier van fotograferen. 

Al snel ontdekte ik het flitsen en dat was verslavend. Gewoon met een reportageflitser in een goedkope flitsparaplu. Mijn wereld ging open.

Een belangrijke reden om te beginnen met mijn fotografie-opleiding in Amsterdam was het gebruiken van een fotostudio. Hoe werkt dat nu eigenlijk als je in een professionele studio staat?

Dit gaf een enorm boost aan mijn flitsfotografie, alhoewel ik wel alles erg traag vond gaan, ik was enthousiast en nieuwsgierig en de basis zat er snel in, dus waarom nog weken de basis blijven doen, terwijl ik toe was aan meer? Het tempo bij de fotovakschool is niet echt hoog helaas.

Een belangrijke ontdekking was ook dat de studio mij creatief uitdaagde. Normaal als je op pad gaat kijk je rond, zie je een mooie scene, maak je een foto en loop je weer door.

Nu begon het creatieve proces in mijn hoofd, thuis op de bank. Graag laat ik me inspireren door filmposters en in de bios maak ik met mijn mobiel ook altijd graag een aantal foto's van deze posters. 

Op de bank met een tekenblok ging ik dan schetsen. Het zag er niet uit want ik kan helemaal niet tekenen maar het gaf me wel de basis voor mijn foto. Ik keek ook goed naar de posters, waar komt het licht vandaan? Welke lichtbron(nen) zijn gebruikt. 

En dan maakt ik tekening van de lichtopstelling voor mijn foto. Daarna natuurlijk rondvragen voor een model, eventueel extra accessoires erbij zoeken en dan de opstelling maken.

De laatste stap was eigenlijk het maken van de foto zelf. Eerst licht testen, aanpassen, houding model aanpassen en dan.... KLIK.... de foto is gemaakt.

De foto is hier echt het eindresultaat van een proces waarin ik de foto in gedachten al 100x heb gemaakt. Dat is voor mij de uitdaging. En de kick.

Want als je dan op je display de uiteindelijke foto ziet, die ik steevast 'the money shot' noem dan is dat gevoel onbetaalbaar.

Wil jij ook leren hoe een thuisstudio werkt? Boek dan snel hier de workshop om alle geheimen van de studio zelf te ervaren:

https://shop.marcellogeerts.com/products/geheimen-van-de-studio

Terug naar blog

Reactie plaatsen