Wat kan je van de wolken en de zon leren?

Wat kan je van de wolken en de zon leren?

Hoog in de lucht drijven dikke wolken over. Helaas valt er ook af en toe een bui. En ondanks dat ik geen fan ben van regen, heb ik toch een lach op mijn gezicht. Want de manier waarop de zon speelt met de wolken is mijn inspiratie voor de setup van het studiolicht bij de XPlode kleurpoeder fotografie cursus.

Veel mensen denken dat de natuur en studiofotografie niets met elkaar te maken hebben, maar  het tegendeel is waar. Om studiofoto's natuurlijk te laten lijken moeten we de natuur juist nadoen.

Zo ook bij de XPlode kleurpoeder shoot. We laten het licht dan spelen met de wolken van kleur waardoor we een prachtige diepte krijgen in de poederexplosie.

In de wolken zie ik dat er diepte ontstaat met het licht schuin achter. Een rim light waardoor de randen van de wolken oplichten en waarbij voldoende schaduw ontstaat om diepte te geven.

Veel fotografen zien schaduwen als vijand, maar ik omarm ze en gebruik ze juist als 3D versterkers.

Niet alleen met kleurpoeder shoots maar maar met heel veel soorten fotografie zoals bij bruidsshoots op het strand, mode-portretten buiten of dansers in actie in de studio. 

Mijn gedachten flitsen terug naar de poedershoots. De explosie van kleur en licht. En de lach op het gezicht bij alle fotografen. Want wie wil er nu niet zo'n spectaculaire foto maken?

https://shop.marcellogeerts.com/products/xplode-powder-studio

Terug naar blog

Reactie plaatsen