Wist je dat licht een richting heeft? En hoe jij dit kan gebruiken in je voordeel?

Wist je dat licht een richting heeft? En hoe jij dit kan gebruiken in je voordeel?

Licht is essentieel bij het maken van een foto. Een foto maken is eigenlijk gewoon het vangen van licht op je sensor. Zonder licht geen foto.

Maar licht heeft hele gave eigenschappen. Terwijl het toch een raar fenomeen is. Je kan het licht zelf niet zien, je kan het niet voelen en niet ruiken. Je merkt pas dat het licht er is als het ergens tegenaan komt zoals een mens of een boom. Dan kaasts licht terug en kan je het voorwerp zien.

Een belangrijk eigenschap van licht is de richting. Je kunt de richting van het licht bepalen door 2 dingen: welk deel van je onderwerp is het lichtst (daar komt het licht dus vandaan) of waar valt de schaduw (dat is dus de andere kant van waar het licht vandaan komt).

Als we aan het fotograferen zijn nemen we vaak het licht voor lief. We zien een mooie achtergrond en zetten ons model neer en nemen een foto. Maar zo gebruik je het licht niet echt in je voordeel. 

De oude meesters zoals Rembrandt gebruikte het licht om hun schilderij echt tot leven te laten komen. Zo heb je short light, long light en ... Rembrandt licht. 

In de Generatie Workshop draait alles om 2 dingen: hoe krijg je een consistent een mooi lichtpatroon op de voorkant van het gezicht van je modellen? En hoe zorg je ervoor in Photoshop dat alles een schilderachtig geheel wordt?

In de studio wil ik je graag alles leren over licht en laten zien wat licht voor je foto kan doen. En dit kan je buiten ook gebruiken om je foto's veel mooier te laten worden.

Op 9 juli hebben we weer een fantatische generatieshoot. Ik wil je graag leren hoe het lichtpatroon werkt en hoe jij super foto's kan maken. En Letitia vertelt je alles over het poseren van het gezin en Photoshop.

Hierbij wil ik ook jou uitnodigen om erbij te zijn:
https://shop.marcellogeerts.com/products/pro-generatie-shoot

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen